برگزاری نشست تخصصی هسته های نخبگانی با مدیران دستگاه های اجرایی استان خوزستان
نشست تخصصی هسته های نخبگانی با مدیران دستگاههای اجرایی استان خوزستان از طریق سامانه تحت وب بنیاد ملی نخبگان بصورت مجازی برگزار گردید.
نشست تخصصی هستههای نخبگانی با مدیران دستگاههای اجرایی، صنایع و شرکتهای بزرگ استان خوزستان با هدف معرفی ظرفیت این تیم ها برای انجام پژوهش های کاربردی و اولویت دار استان (پژوهش های مسئله محور) و همچنین بحث و تبادل نظر در خصوص نحوه ارتباط شرکت ها و دستگاه های اجرایی برای استفاده از ظرفیت این تیم ها در جهت حل مسائل پژوهشی آنها روز چهارشنبه 26 آذرماه 1399 برگزار گردید.
دکتر صابری رئیس بنیاد ضمن تبریک هفته پژوهش به اعضای حاضر در این نشست به ارائه گزارشی در مورد شکل گیری این تیم ها پرداختند. وی بیان کردند که این تیم های در قالب طرح شهید احمدی روشن در حال حاضر فعال هستند از نظر پتانسیل اجرای پژوهشی کاربردی تا حد زیادی منحصر به فرد هستند چون اساتید خبره این تیم ها دانشجویان عضو تیم به صورت انتخابی از میان اعضا هئیت علمی برجسته و دانشجویان با پیشرفت آموزشی و پژوهشی بالا گزینش می شوند و انتظار ما از صنایع، شرکت ها و دستگاه های اجرایی این است که از این ظرفیت قوی استفاده بکنند و تجربه دو دوره گذشته از این تیم ها در اختیار دستگاه ها قرار می گیرد.
دکتر طاهر خانی به نمایندگی از مدیرعامل موسسه تحقیقات نیشکر ضمن اعلام آمادگی حمایت شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی از این هسته ها، برای اجرای طرح "طراحی و ساخت پایلوت پکیج نمک زدائی در خروجی پساب با هدف دستیابی به آب قابل مصرف مجدد" در صنایع نیشکر در مقیاس وسیع تر اعلام آمادگی کردند و مقرر شد که هماهنگیهای اولیه را انجام دهند. همچنین جناب آقای طاهر رئیس تحقیق و توسعه شرکت فولاد خوزستان با اعلام آمادگی حمایت شرکت فولاد خوزستان از این تیم ها، بر ضرورت همافزایی بین بنیاد نخبگان با شرکت فولاد برای اجرای پژوهشهای کاربردی و مسئله محور تاکید نمودند.
آقای دکتر سواری مدیر مرکز آموزش و پژوهش های توسعه و آینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ضمن استقبال از تشکیل این تیم ها موافقت کردند که در جلسه کارگروه آموزش، پژوهش و فناوری استان کارگروهی به منظور بررسی سازوکار استفاده از این تیم ها در طرح های پژوهشی یک درصد بودجه جاری مصوبه ای تهیه شود.
نماینده معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار در جلسه هم از فعالیتها این تیم ها حمایت کردند و برای پیگیری مصوبات این جلسه اعلام آمادگی کردند.
سایر مدعوین و اساتید نقطه نظرات و پیشنهادات خود را مطرح نمودند.
در پایان دکتر صابری به تبیین جزئیات بیشتری از ویژگیهای تیمهای پژوهشی نخبگانی (طرح شهید احمدی روشن) از جمله اجرای پروژه های محصول محور و معطوف به حل مسائل جامعه، امکان ارتباط موثر و سریع با شبکه نخبگانی کشور و دریافت مشاوره از آنها، تیم داوری این پروژه ها با هماهنگی بنیاد ملی نخبگان در مقیاس ملی انجام می شود.
در پایان مقرر گردید نماینده ای از صنایع و شرکت ها به بنیاد نخبگان برای اعلام اولویت های پژوهشی آنها و تقویت ارتباط با این تیم ها و استفاده از ظرفیت آنها به بنیاد نخبگان معرفی گردد، کارگروهی به منظور بررسی سازو کار بکارگیری نخبگان در طرح های پژوهشی یک درصد بودجه جاری استان خوزستان تشکیل همچنین جلساتی بین بنیاد نخبگان و شرکتها و صنایع و دستگاه های اجرایی برای هماهنگی فراخوان نیازهای و مسائل پژوهشی شرکت های صنعتی تشکیل گردد.